Ideje

Naziv ideje Opis ideje
Aplikacija za rješavanje jednadžbi Matematika, fizika, kemija su zasigurno predmeti koji učenicima zadaju muke u srednjoj školi. Davajući instrukcije shvatila sam da kada bi postojala aplikacija koje bi rješavala jednadžbe iz kemije, fizike i matematike, te uz to imala kratko pojašnjenje i opis postupka muke srednjoškolaca nebi bile toliko velike. Moja ideja je baš to. Aplikacija koja bi rješavala jednadžbe iz matematike, fizike, kemije i kemijske reakcije uz objašnjen postupak rješavanja. U aplikaciji bi se nalazile isključivo jednadžbe koje se rade u srednjim školama.
CNC CNC stroj sa izmjenjivom glavom. Mogućnost stavljanja glave za 3d printanje, lasersko graviranje i olovke za "plotanje".
Kviz za srednjoškolce - BLIC Interaktivno ponavljanje i testiranje gradiva različitih predmeta srednjoškolskih programa koje pripremaju profesori ili učenici kako bi imali uvid u znanja i napredak. Prikupljanjem rezultata bi se dobio uvid u napredak ili nedostatak znanja vezan za specifična gradiva određenog predmeta. Uz učenje ovim putem bi se među učenicima stvorio i natjecateljski duh, a profesori aplikaciju mogu iskoristiti kao način nagrađivanja učenika ovisno o rezultatima.
Pametna učionica Pametna učionica je projekt koji sadrži više elemenata potrebnih za rad i normala tijek nastave, te ih spaja pomoću mikro kontrolera, Sustavi koji su podržani: -dizanje, spuštanje platna -dizanje, spuštanje roleta -protuprovalni sustav -sustav za detekciju poplave, opasnih plinova. -automatizirano brisanje ploče -otključavanje učionice i praćenje ovlaštenih osoba pomoću RFID kartica -sustav za kontrolu jasnoće gradiva Svi će segmenti biti ujedinjeni pomoću Arduina i imat će povezanost preko IOT-a.
3D printani helikopter na daljinsko upravljanje Izradio bih 3D model helikoptera. Za izradu dijelova i tijela helikoptera bih koristio 3D printer, program za 3D konstruiranje i modeliranje helikoptera (npr. Catia, SolidWorks, itd.). Zatim kada bih iskonstruirao sve dijelove i isprintao ih te sastavio, ubacio bih sustav za daljinsko upravljanje (predlažem arduino platformu i električne motore). Ova ideja bi se mogla koristiti za edukativne svrhe u tehničkim srednjim školama i veleučilištima.
Drobilica POLIMERA Izradio bih drobilicu polimera te s njome pomogao u recikliranju. Sam stroj bih izradio od čelika i sličnih materijala. Većinu stroja bi sam sastavio i izmodelirao, jedina potrebna pomoć bi mi bila izrada nekih od dijelova na CNC stroju. Prostor za izradu kao i želju za radom posjedujem.
Aplikacija za riješavanje ekonomske matematike Pošto idem u ekonomsku školu shvatila sam da nema aplikacija za riješavanje ekonomske matematike, te sam od prijatelja saznala da je teško naći instruktora za ekonomsku matematiku. U jednom dijelu bi bili posebno napisane sve jednadžbe i kratice za svako slovo (npr. n-broj godina). Korisnik bi sam upisao potrebne podatke te bi mu se upisana jednadžba izračunala te bi bio opisan postupak dobitka konačnog rezultata.
3D isprintani tenk na daljinsko upravljanje Konstrukciju bismo izradili na 3D printeru, a za elektroniku predlažemo upotrebu Arduino platforme i servomotora. Svrha je edukativna primjena u nastavi 3D konstruiranja i elektronici. Tenk na daljinsko upravljanje sa pokretnim gusjenicama, kupolom i topom.
AnMar Mobilna aplikacija za prepoznavanje književnih tekstova i dobavljanje informacija o djelu i autoru.
Ako ti se neka ideja sviđa, javi nam se na mc2@tvz.hr! Zadnje ažurirano: 31/03/2019 12:00